8 Mayıs 2020 Cuma

Robotik Mastik Çekme Uygulaması

Özellikle otomotiv başta olmak üzere birçok sektörde yalıtım, yapıştırma ve dolgu amaçlı mastik ve benzeri malzemelerin uygulaması operatörler tarafından yapılmakta. Ancak uygulamanın hassaslığı, uygulama donanımlarının ağırlığı ve dozajlama değişkenliği nedeni ile bu tip uygulamalar nasıl daha verimli hale getirilebilir sorusu da soruluyor.

Bu uygulamalar endüstriyel robot ile yapıldığında bu sorunların tamamı giderilmiş oluyor. Bir işi sürekli aynı şekilde tekrar yapabilen endüstriyel robotlar aynı zamanda hassasiyeti sağlıyor ve dozajlama hiç değişmediğinden sarf da en aza indiriliyor.

Mastik, sıcak silikon, epoksi gibi çok çeşitli ürünleri en kararlı şekilde uygulamaya yönelik Universal Robots modelleri kolay programlama, insanla birlikte çalışabilme ve esnek yapısı sayesinde bu alanda robotik uygulamaları da rahatlıkla devreye alıp sürdürebilmek açısından büyük avantajlar sunuyor.

Universal Robots modelleri ile ilgili daha geniş bilgi ve diğer uygulamalar için yandaki iletişim formunu doldurarak gönderebilir veya telefonla bizi arayabilirsiniz.