17 Nisan 2020 Cuma

MiR Mobil Robot ile Harita Oluşturmak Çok Kolay

MiR mobil robot doğal navigasyon ile harita üzerinde çalışan otonom bir mobil robot
MiR Mobil Robot doğal navigasyon üzerinde çalışıyor
MiR mobil robot harita üzerinde yani doğal navigasyon ile otonom çalışma özelliğine sahip. Yani mevcut AGV gibi bir çizgi veya manyetik bant tarzı bir kılavuza ihtiyacı yok. Çalışacağı alanın haritası ise iki yöntemle oluşturulabiliyor.

Birinci yöntem mevcut işletmenin CAD dosyalarını robota yükleyip haritanın oluşturulması, ikinci yöntem ise robotu işletme içinde dolaştırıp haritanın gerçek zamanlı oluşturulması şeklinde.

Her iki seçenek sonrası oluşturulan bu harita üzerinde robotun çalışacağı bölgenin seçilmesi, bekleme alanları, alma-bırakma noktaları, şarj noktaları, tek yön, çift yön, yasaklı yol veya bölge gibi güzergahların belirlenmesi gibi bütün işlemler gerçek zamanlı yapılabiliyor. Oluşturulmuş harita ve harita üzerinde tüm işlemler sonrası herhangi bir render işlemi gerekmiyor, bütün işlemler gerçek zamanlı yansıyor.

Bunların yanında duvar atama, alan atama, dar alan, haberleşme alanı, hız, ses, ışık bildirimleri gibi birçok farklı işlev de çalışma alanında fiziksel bir değişiklik olmadığı sürece yeni bir haritalamaya ihtiyaç olmadan sıfırdan yapılabiliyor ve değiştirilebiliyor.

MiR Mobil Robot harita oluşturma ve devreye alma açısından da benzerlerinden çok daha hızlı ve verimli olması ile bir adım önde gidiyor.

MiR Otonom Mobil Robot ürün çeşitleri ile ilgili daha geniş bilgi ve diğer uygulamalar için yandaki iletişim formunu doldurarak gönderebilir veya telefonla bizi arayabilirsiniz.